het verwencafé is vandaag gesloten, voor de opening van de cadeauwinkel klik hier - contacteer ons

Getuigenis

Els

Aelbrecht

Wat heeft je ertoe aangezet om te starten met vrijwilligerswerk in Blijdorp?

Toen mijn dochter Leonie mij vertelde over het “nieuwe” project binnen blijdorp, PLEK 35, was ik heel erg blij. Een droom die reeds vele jaren stilletjes werd gedroomd zou uitkomen! Een Plek waar onze volwassen mensen hun vaardigheden en creativiteiten kunnen uitoefenen en dit alles binnen een kader van integratie in de buurt waar ze leven en nu ook kunnen werken.  Hoe mooi is dat!

Op de info avond voor eventuele vrijwilligers voor Plek 35 werd het project mooi uit de doeken gedaan en ik was meteen verkocht. Dezelfde avond nog heb ik mij ingeschreven om één dag per week vrijwilligerswerk te gaan doen, meer bepaald in het crea-atelier, omdat creatief bezig zijn nu eenmaal in mijn bloed zit.

Hoe is de start gelopen?

Om te beginnen kreeg ik eerst nog eens een goede uitleg over wat er wel en niet van mij werd  verwacht als vrijwilliger en tekende ik mijn vrijwilligersovereenkomst. Nog even kennis maken met de groep en wat was dat leuk!

Heel wat van de mensen die op Plek 35 hun dagbesteding hebben ken ik namelijk van vroeger in hun kindertijd, mijn tijd als kleuterleidster in Blijdorp Buggenhout. Wat een leuk en blij weerzien!

Eind maart 2023, ben ik dan kunnen starten. Ik was best wel wat nerveus. Hoe zou het allemaal verlopen? Zou het mij nog wel lukken ? Dat bleken voorbarige zorgen.

Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg ook al meteen de nodige knuffels van al mijn oudleerlingen. Daar wordt je hart warm van. Het heeft dan ook niet lang geduurd of ik voelde mij weer helemaal thuis.

Wat doe je juist in PLEK 35?

Elke donderdag, van 9.30u tot 16.00u vertoef ik in het crea-atelier. Doorsnee genomen zijn er dan ook een 14tal deelnemers en een vaste begeleider. Om de veertien dagen is er nog een andere vrijwilliger aanwezig, Wendy. Zij komt dan een halve dag mee ondersteunen.

Ons atelier heeft vier hoofd bezigheden. Schilderen, tekenen, handwerk en algemene crea technieken. Binnen dit kader worden er verschillende projectjes op gezet waar de deelnemers uit kunnen kiezen.

Het leuke is, dat ik ook als vrijwilliger hierin mijn steentje mag bijdragen en zelf projectjes kan aanbrengen en uitwerken. De voorwaarde is, dat het iets is wat de deelnemers ook aanspreekt en dat je eindresultaat verkoopbaar is in onze eigen Plek 35 winkel.

Binnen dit kader probeer ik de deelnemers zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun bezigheden. Meestal wordt er gekozen binnen de veiligheid van de technieken die ze zelf goed beheersen.

Af en toe is het dan wel eens een uitdaging om toch iets nieuws uit te proberen.  Wanneer dit dan leidt tot een mooi resultaat dan is de voldoening heel erg groot en zijn we samen fier en blij.

Wat vind je het leukste aan vrijwilligen in BD?

Het is zo fijn om opnieuw te kunnen vertoeven bij onze mensen die mij altijd heel nauw aan het hart hebben gelegen en daar nog steeds hun vaste plek hebben.

De warme vriendschap en de waardering voor mijn inzet is voor mij heel waardevol.

Het geeft mij positieve energie. 

Het is voor mij een win,win.

Raad je het andere mensen aan om in PLEK35 te vrijwilligen?

Ik zou dan ook iedereen die er over nadenkt om vrijwilligerswerk te komen doen op Plek 35 aanraden om het gewoon te doen en te kijken of het iets voor jou kan zijn.

Je kiest zelf de frequentie en de tijd die je er kan en wil spenderen.

Ik koos zelf voor een vaste dag per week omdat dit mij een aangenaam ritme in mijn bezigheden geeft. 

Eens alle deelnemers terug naar hun woonplaatsen zijn en het atelier stil en leeg, dan voel ik pas dat ik best wel moe ben, maar oh zo voldaan en volgende week kan ik er met vernieuwde energie weer tegenaan.

Als je zou moeten aanvullen, in PLEK 35 vrijwilligen is……….

Vrijwilligen op Plek 35 is voor mij het kersje op mijn carrièretaart .

Wordt ook vrijwilliger zoals:

Els
Scroll to Top

Maandag: 10:00 – 15:30

Dinsdag: 10u-16u enkel cadeauwinkel

Woensdag: 10:00 – 15:30

Donderdag: 10:00 – 16:00 enkel cadeauwinkel

Vrijdag: 10:00 – 15:30

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Maandag: 08:00 – 22:00

Dinsdag: 08:00 – 22:00

Woensdag: 08:00 – 22:00

Donderdag: 08:00 – 22:00

Vrijdag: 08:00 – 22:00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Maandag: 08:00 – 17:00

Dinsdag: 08:00 – 17:00

Woensdag: 08:00 – 17:00

Donderdag: 08:00 – 17:00

Vrijdag: 08:00 – 17:00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

052 33 99 21

plek35@blijdorp.be